Brillenglazen

Op het gebied van brillenglazen zijn er heel veel mogelijkheden. Van traditionele brillenglazen tot gepersonaliseerde brillenglazen. Het uitzoeken van de mooiste en de beste glazen is een zeer belangrijk onderdeel van de aanschaf van een bril. Tal van ontwikkelingen hebben geleid tot het huidige scala aan brillenglazen vol diversiteit, mogelijkheden en prijzen. Verschillen in krommingen, vertekeningen, sterktes, dikte, gewicht, ontspiegelingen en toepassingen maken de keuze van het juiste brillenglas dan ook geen eenvoudige opgave.

In overleg met u, voorzien wij u van de beste glazen.

Visioffice

Visioffice

Wij werken veel met de brillenglazen van Essilor, waaronder Varilux multifocale glazen. Het sterke punt van deze brillenglazen is dat ze helemaal voor uw ogen op maat gemaakt zijn. Uw oog is namelijk net zo uniek als uw vingerafdruk! Om brillenglazen zo nauwkeurig op maat te kunnen maken is een geavanceerd meetsysteem nodig, en dit hebben wij in de vorm van Visioffice

De Visioffice is een speciaal ontwikkeld 3D-meetapparaat. Met de Visioffice wordt uw persoonlijke eyecode™ vastgesteld, een verzameling van verschillende gegevens over uw kijkgedrag waaronder uw hoofdhouding, uw dominante oog, uw leesafstand en nog veel meer. Ook montuurparameters als uw pupilafstand, de grootte en vorm van het montuur worden gemeten.

Ervaar het zelf

Met Visioffice gaat er een wereld voor u open, een wereld van natuurlijk en scherp zicht door uw volledig gepersonaliseerde Varilux brillenglazen.

 

Eyezen

Eyezen

Essilor Eyezen: de standaard in unifocale glazen.

Beeldschermen zoals smartphones, tablets, computers en televisies zijn tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met ons leven. Voor onze sociale contacten, om te studeren, te werken, te gamen en om te ontspannen. Al deze elektronische apparatuur vraagt om veel inspanning van onze ogen. Het gebruik van verschillende apparaten op verschillende kijkafstanden zorgt ervoor dat de ogen steeds intensiever moeten focussen. De lettertjes die we moeten lezen zijn klein en worden niet altijd scherp weergegeven. Tijdens het beeldschermgebruik zijn de ogen altijd aan het werk.

Enkelvoudige brillenglazen houden geen rekening met het zien op de korte afstand. Onze ogen moeten zich inspannen om te kijken in de periferie in de verte en bij het kijken naar objecten nabij. Daardoor hebben brildragers steeds vaker last van visuele vermoeidheid. Eyezen optimaliseert het zien voor veraf en nabij en ontspant de ogen. Dit zorgt voor een ongeëvenaard scherp zicht op alle afstanden voor unifocaaldragers. Eyezen helpt om onze ogen te ontspannen!

Stellest

Essilor® Stellest™ brillenglazen remmen myopie bij kinderen

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat myopie (ofwel bijziendheid) bij kinderen zich de laatste jaren wereldwijd in rap tempo ontwikkeld. Verontrustend, want goed zicht vormt allereerst de kern van hun ontwikkeling. Spelen, lezen, leren en de wereld ontdekken… scherp zien is van essentieel belang. En daarnaast: hoe jonger een kind bijziend wordt, hoe groter de kans op ernstige oogaandoeningen op latere leeftijd. Dankzij Stellest™ brillenglazen van glasspecialist Essilor is het nu mogelijk om de progressie van myopie bij kinderen te corrigeren.

Wat is bijziendheid?

Bijziendheid is een oogafwijking waarbij men wazig ziet in de verte. Dit wordt veroorzaakt doordat de oogbol te lang is of het hoornvlies te dik of te gekromd is. Signalen hiervan? Vaak last van hoofdpijn of vermoeide ogen, veel in de ogen wrijven en vaak knipperen of knijpen met de ogen. Ook als uw kind dichtbij de computer of TV gaat zitten - of een boek heel dichtbij houdt om te kunnen lezen, kunnen tekenen zijn van myopie. Bijziendheid is erfelijk bepaald, maar de reden dat deze oogaandoening de laatste jaren zo’n snelle groei doormaakt, heeft ook te maken met de veranderende levensstijl. Kinderen spelen veel minder buiten en kijken vaak en langdurig op beeldschermen, mobiele telefoons en TV. Oftewel: op korte afstand, waardoor de oogbol langer kan groeien.

Unieke ogen, unieke technologie van Essilor

Essilor® Stellest™ brillenglazen bieden even scherp zicht als enkelvoudige glazen, maar doen nog veel meer dan dat. Ze vertragen de progressie van myopie met gemiddeld 67%*, in vergelijking met enkelvoudige glazen, als ze tenminste 12 uur per dag worden gedragen. Elk oog is uniek en ook de technologie achter deze brillenglazen is ongeëvenaard. Een ingenieus samenspel van twee complementaire onderdelen zorgt voor een krachtig effect, waardoor bijziendheid kan worden afgeremd.

* In vergelijking met enkelvoudige brillenglazen, wanneer ze elke dag ten minste 12 uur per dag worden gedragen. Twee jaar durende, prospectieve, gecontroleerde, gerandomiseerd, dubbel gemaskeerde klinische proef, resultaten van 54 bijziende kinderen die Stellest™ brillenglazen droegen vergeleken met 50 bijziende kinderen die enkelvoudige brillenglazen droegen. Resultaten met betrekking tot werkzaamheid gebaseerd op 32 kinderen die verklaarden Stellest™ brillenglazen elke dag, ten minste 12 uur per dag gedragen te hebben. Bao J. et al. (2021). Myopia control with spectacle lenses with aspherical lenslets: a 2-year randomized clinical trial. Invest. Ophthalmol. Vis. Sci.; 62(8):2888

Lees ook: Hoge Myopie (Bijziendheid): Risico's, Oogheelkundige Afwijkingen en Preventie

Vision-R 800

Ultiem nauwkeurige oogmeting

Ontdek de revolutie in nauwkeurig zicht met AVA, Advanced Vision Accuracy. Hét resultaat van vijf jaar wetenschappelijk onderzoek waarmee de potentie van uw gezichtsvermogen optimaal wordt benut. Dankzij deze baanbrekende technologie worden uw ogen met grensverleggende precisie gemeten en gecorrigeerd. Ruim 100 jaar was oogmeting tot 0,25 dioptrie nauwkeurig de norm, maar AVA biedt nu de ongekende nauwkeurigheid van 0,01 dioptrie. Dit betekent dat het meten van de benodigde correctie die u nodig heeft met een grotere nauwkeurigheid wordt uitgevoerd.
Met de splinternieuwe AVA technologie van Essilor zijn wij in staat om u een enkelvoudige of multifocale bril aan te meten die tot in precisie aansluit op het potentieel van uw ogen.

 

Hoge Index

Hoge index glazen

Brillenglazen met een hoge index zijn glazen gemaakt van compacte materialen die een groot vermogen hebben om het licht te buigen. Ze zijn veel dunner, platter en lichter dan standaard brillenglazen.
Een brillenglas met een hoge index biedt dezelfde sterktecorrectie als een standaard brillenglas, maar is tegelijk dunner en platter. Een voordeel van brillenglazen met een hoge index is echter dat de ogen van de brildrager niet groter of kleiner lijken. Door het minimaliseren van deze vertekening geeft dit een esthetisch mooier resultaat dan bij brillenglazen met een lagere index. Daarnaast is een brillenglas met een hoge index vaak ruim 50% lichter dan traditionele brillenglazen.